Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Алекс
|
Пуснато на: Сря Май 23, 2012 12:10 am Заглавие: Добри примери за работодатели на хора с МС |
|
|
Един от акцентите на Световния ден на множествената склероза тази година е възможността хората с МС да намират и да запазят своята работа.
Искаме да дадем възможност на работодателите, които осигуряват работни места за служители с множествена склероза да разкажат защо е ценно за тях да имат такива служители, какво е различното, кое е важно да се знае за болестта, за да бъде нормален и удовлетворителен работния процес и за двете страни.
Също така бихме искали да дадем възможност и на хората с множествена склероза да споделят своя добър опит като хора, които харесват своята работа и които имат пълноценни отношения със своя работодател.
Ако искате да посочите името на вашия работодател и/или фирмата, в която работите, като разкажете накратко вашия личен опит, не се колебайте да го направите.
Един от най-добрите примери за работодател, който осигурява работа за служител/и с множествена склероза ще бъде поканен да сподели своята визия на кръгла маса, организирана от МС Общество България по случай Световния ден на МС на 29 май в София. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
onopix
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2012 8:45 am Заглавие: |
|
|
Здравеи те нося го това 4удо от около 1993 год.до около 2010 леко се забелязваше и доста 4есто ми припомняха видимия ми проблем но след това като все пове4е стана видим наи добросърде4но ме помолиха да напусна работа и така и сега работя но в всеки момент съм пътник от работата |
|
Върнете се в началото |
|
 |
onopix
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2012 8:53 am Заглавие: |
|
|
много невярвам на такива работодатели или пък щете вземат за други облаги било то медиини или други в тая наша Държава.Един пример на моя позната и правиха операция на щитовидната жлеза беше 2 месеца болни4ни и на следваштит ден в които отиде на работа и връ4иха предизвестието това е един пример.А сега телк иска ако работиш и се явяваш на телк медицинска бланка от работодателяти 4е ще те наеме на работа което е пълен абсурд |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stanka61
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2012 3:36 pm Заглавие: добри примери за работодатели |
|
|
Искам да споделя,че не съм имала проблем със работодател досега.Работила съм първо с един работодател,после друг зае неговата длъжност,Работих в Център за ученическо творчество.гр.Добрич.Въпреки,че работата ми беше свързана с ученици и работодателите знаеха за болестта ми.Не искам да звучи като хвалба,но колегите учители в града ме познават.Всички в града ме знаят и никой не се е усъмнил в моите способности. Благодаря им за отношението към мен. Първия работодател беше жена,а вторият мъж.Благодарна съм за отношението им към мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hidden

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2012 4:23 pm Заглавие: |
|
|
Никой български работодател не иска МС диагностицирани, дори да работят на ниво. Това е положението.
Последната промяна е направена от hidden на Пон Юли 29, 2013 6:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stanka61
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 3:31 pm Заглавие: добрите работодатели |
|
|
Аз имам заболяването МС от 1994г.куцах,залитах,но чак като се явих на телк през 2009г ме освободиха от работа и то защото си показах гърба на председателя на комисията.Бях падала по стълбите в службата с главата надолу и то по гръб.Иначе работех с телково решение от 2001г.Никой не е искал да напускам работа.Направо не мога да повярвам,че,ако имаш МСне може да работиш.Работила съм с ученици и на национални състезания по билки и екология сме ходили в Кранево,в националния детски комплекс.Пак ще кажа,че целия град ме познава.Като ходех на работа,тролеите ми спираха по близо до входа на службата,защото ако ме оставяха на спирката,трябваше да вървя повече,а виждаха,че ми е трудно.Въпреки това смятам,че съм работила по-достойно от много от здравите ми колеги. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|