Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
yavorkamenovbs
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 6:48 am Заглавие: Въпроси за храната . |
|
|
Здравейте , от скоро не се бях явявал във Форума.Лекувам се с Екставия 7ми месец има промяна ,но на организма явно трябва да му се помогне още. Четох за диети много във формума и открих ,че някои неща се забраняват ,но не всичко. Интересува ме ,ако знаете дали могат да се ядат кисело мляко 2% да речем с овесени ядки , Веган Пици със зеленчуци и направени с пълнозърнесто + ръжено брашно . Разбира се с малко зехтин ,но не и олио.
Скумрия 3 пъти седмично , салати със зехтин , сурови ядки , банани за витамин Б и захарни изделия никакви . На 22г съм и ме влече кулинарията , ако има някой нека помогне . Интересува ме тестото за Веган Пица добре ли е за Хора с МС . Благодаря ви
Поздрави Явор ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
popo_roro
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 11:06 am Заглавие: |
|
|
Зависи коя диета си решил да спазваш . Като последовател на Суонк/Джелинек, аз бих изключил единствено киселото мляко, а проблемът с купешките пици е, че винаги съдържат и известно количество "забранени" мазнини, така че бих си ги правил в домашни условия с екстра върджин зехтин и без да ползвам яйчен жълтък. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yavorkamenovbs
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 11:12 am Заглавие: |
|
|
Ехаа .. Благодаря за бързият отговор . Да тъкмо си намесих една пица с ръжено и пшеничено брашно . Ще сложа малко зеленчуци , доматен сос . Замесих я с 10грама мая , брашно и вода и около 5гр Зехтин Дано съм поел по правият път с диетите . Изключвам млякото ,което е над 0.1% масленост , червеното месо . И на първо място за хапване доста салати , плодове и сурови ядки . Рибка - Скумрия , чудя се ориза дали може да се яде и варените картофи ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
moonwind
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 12:55 pm Заглавие: |
|
|
Привет Аз също съм на режима на Суонк/Джелинек. На www.overcomingms.org има рецепти, както и всякаква информация за този режим (на английски е). Изключила съм млечните, месото (1-2 пъти годишно си позволявам), глутена, от известно време и яйца не ям. Има няколко диети. Опитай ги, тялото ти ще подскаже коя е правилната. Успех  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yavorkamenovbs
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 1:05 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви , ще ги погледна задължително  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
popo_roro
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2017 5:11 pm Заглавие: |
|
|
Според Джелинек млякото трябва да се избягва не толкова заради съдържание на наситени мазнини, а заради сходството на аминокиселинната му последователност с тази на миелина и вероятността за допълнително засилване на неправилния имунен отговор срещу миелина.
Колкото до картофи, ориз и каквито е други естествени въглехидратни източници - тази диета няма ограничения. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yavorkamenovbs
|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2017 6:40 am Заглавие: |
|
|
Хмм , благодаря Роро . Определено всичко ,което ми казвате ще ми бъде полезно. През идната седмица сигурно ще кача своята диета . Не спазвам нещо конкретно на Swank или други доктори. Може би е някаква смесица от много . Но забраните за някои продукти са вече на лице . Успешна седмица на всички  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|