Национална кампания "Локомат за България"

06-12-2016

Идеята да се закупи уред-робот ЛОКОМАТ за България принадлежи на д-р Анелия Хохвартер- българка, офталмолог, живееща от 26 години в Австрия, с участие в много социални проекти (още информация във фейсбук страницата на кампанията: https://goo.gl/i4HY8K.

 

Д- р Хохвартер, в своята дългогодишна практика на лекар, се сблъсква с множество пациенти с МС (и не само), които освен уврежданията в очите имат и сериозни  двигателните проблеми.


Изключителен офталмолог и очен хирург, д-р Хохвартер е и обещаващ писател: нейният роман "Пътуване" е част от дарителската кампания за набиране на средства и се намира в офиса на Фондация "МС Общество-България", в офиса на Национална пациентска организация (НПО), а скоро ще го има и в други офиси на пациентски организации в цялата страна.


Д- р Анелия Хохвартер вече две години работи усилено да популяризира необходимостта и значението на този уред за хора с частично или цялостно нарушени двигателни функции- пациенти с множествена склероза, с детска церебрална парализа, претърпели инсулт, мозъчна травма или травма от катастрофа, болни от Паркинсон. Нуждаещите се в България са над 20 000.


Д- р Анелия Хохвартер се свърза с Фондация "МС Общество-България", а чрез нея - с Национална пациентска организация (НПО), на която Фондацията е съучредител . По този начин закупуването на ЛОКОМАТ за България е вече НАЦИОНАЛНА КАУЗА: НПО разкри дарителска сметка за набиране на средства за закупуването на първия в България ЛОКОМАТ- единствения по рода си робот за цялостна (а не частична) рехабилитация на тялото:

 

Райфайзенбанк България

BG39RZBB91551335516904
BIC RZBBBGSF  

 

Дарителската кампания за ЛОКОМАТ започва с благотворителния концерт на НУША, който ще се състои на 11.12.2016г., от 19:30ч. в Централен военен клуб.

 

Рехабилитацията, както се знае, е също толкова важна, както и скъпоструващата медикаментозна терапия, а понякога е единственото възможно лечение! В България има уреди- LokoHelp, но те са приложими за деца само до 6- годишна възраст.

Често в медиите срещаме зов за помощ и дарителски кампании за тази рехабилитация в чужбина. Финансират се единствено децата( разбира се, не всичките по различни причини)  до 18 годишна възраст.

 

От името на Фондация "МС Общество-България", призоваваме всички, които имат желание и възможност, да се включат в инициативата.

Благодарим!Продължава ИНИЦИАТИВАТА – „Можем ли заедно да променим?“

Фондация МС общество България приканва хората с множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ), както и техните близки, да се включат в създаването на списък за утвърждаването на статут национално представена организация (НПО). Необходимо е участието на минимум 1800 души.

Read more... 03-08-2017
Отбелязване на 15 години от учредяването на Фондацията

Във връзка с отбелязване на 15 години от учредяването си, Фондацията има идеята за създаване на рубрика „Сподели с мен“ с цел издаване на книга, която да събере нашите истории и съдби под мотото „Моят живот и ежедневие с МС“.

Read more... 03-08-2017
Фондация „МС ОБЩЕСТВО БЪЛГАРИЯ” - клон Благоевград набира средства за откриването на Център за работа с хора, страдащи от множествена склероза (МС).

Центърът, за който „МС ОБЩЕСТВО БЪЛГАРИЯ” - клон Благоевград набира средства ще бъде първият по рода си център за рехабилитация не само в Благоевградска област, но и в цяла България.

 

В него ще могат да поддържат здравословното си състояние не само хората, болни от МС, но и страдащите от мускулни атрофии, радикулити, плексити, следоперативни усложнения, травми от счупвания, диабет и много други заболявания.

 

Можем да се обединим в каузата и всеки един от нас да помогне с колкото може. Да го направим!­­

 

УниКредит Булбанк

BIC:  UNCRBGSF

BG49 UNCR 7000 1522 2786 79

Read more... 13-05-2016