Национална кампания "Локомат за България"

06-12-2016

Идеята да се закупи уред-робот ЛОКОМАТ за България принадлежи на д-р Анелия Хохвартер- българка, офталмолог, живееща от 26 години в Австрия, с участие в много социални проекти (още информация във фейсбук страницата на кампанията: https://goo.gl/i4HY8K.

 

Д- р Хохвартер, в своята дългогодишна практика на лекар, се сблъсква с множество пациенти с МС (и не само), които освен уврежданията в очите имат и сериозни  двигателните проблеми.


Изключителен офталмолог и очен хирург, д-р Хохвартер е и обещаващ писател: нейният роман "Пътуване" е част от дарителската кампания за набиране на средства и се намира в офиса на Фондация "МС Общество-България", в офиса на Национална пациентска организация (НПО), а скоро ще го има и в други офиси на пациентски организации в цялата страна.


Д- р Анелия Хохвартер вече две години работи усилено да популяризира необходимостта и значението на този уред за хора с частично или цялостно нарушени двигателни функции- пациенти с множествена склероза, с детска церебрална парализа, претърпели инсулт, мозъчна травма или травма от катастрофа, болни от Паркинсон. Нуждаещите се в България са над 20 000.


Д- р Анелия Хохвартер се свърза с Фондация "МС Общество-България", а чрез нея - с Национална пациентска организация (НПО), на която Фондацията е съучредител . По този начин закупуването на ЛОКОМАТ за България е вече НАЦИОНАЛНА КАУЗА: НПО разкри дарителска сметка за набиране на средства за закупуването на първия в България ЛОКОМАТ- единствения по рода си робот за цялостна (а не частична) рехабилитация на тялото:

 

Райфайзенбанк България

BG39RZBB91551335516904
BIC RZBBBGSF  

 

Дарителската кампания за ЛОКОМАТ започва с благотворителния концерт на НУША, който ще се състои на 11.12.2016г., от 19:30ч. в Централен военен клуб.

 

Рехабилитацията, както се знае, е също толкова важна, както и скъпоструващата медикаментозна терапия, а понякога е единственото възможно лечение! В България има уреди- LokoHelp, но те са приложими за деца само до 6- годишна възраст.

Често в медиите срещаме зов за помощ и дарителски кампании за тази рехабилитация в чужбина. Финансират се единствено децата( разбира се, не всичките по различни причини)  до 18 годишна възраст.

 

От името на Фондация "МС Общество-България", призоваваме всички, които имат желание и възможност, да се включат в инициативата.

Благодарим!Да поговорим за МС и МГ

Клубът „Да поговорим за МС и МГ” към фондация „МС Общество - България“ има за цел да бъде полезен социален клуб, който редовно да предоставя възможност за взаимопомощ и дискутиране на теми, свързани с нуждите и проблемите на болни от множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ)

Read more... 17-09-2018
Психологическа подкрепа за хората с МС/МГ и техните близки

 

Във връзка с проект "Психологическа подкрепа за хората с МС/МГ и техните близки", Фондация "МС Общество - България" стартира записване на желаещи за групова терапия, която ще се провежда в интергративния център на ул. "Иван Миланов" 17-19, кв. Редута, гр. София.
Първата организирана групова терапия ще се проведе на 24.03.2018 г. в центъра от 16:00 часа, водещ психолог - Грети Иванова.
Молим всички желаещи да потвърдят своето присъствие на мейла на фондацията - fondacia@msobg.org
Read more... 15-03-2018
Кампанията "Зелен телефон" отново стартира

Зеленият телефон 080040204 работи и е достъпен от цялата страна и всички национални телекоми в работни дни от 14:00-15:00 и 19:00-20:00ч


Фондация "МС Общество - България" има удоволствието да ви съобщи, че предстои през месец Декември 2017-та година отново стартиране на кампанията "Зелен телефон" за хората с МС, МГ и техните близки.

Read more... 24-11-2017
Продължава ИНИЦИАТИВАТА – „Можем ли заедно да променим?“

Фондация МС Oбщество-България приканва хората с множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ), както и техните близки, да се включат в създаването на списък за утвърждаването на статут национално представена организация (НПО). Необходимо е участието на минимум 1800 души.

Read more... 03-08-2017
Отбелязване на 15 години от учредяването на Фондацията

Във връзка с отбелязване на 15 години от учредяването си, Фондацията има идеята за създаване на рубрика „Сподели с мен“ с цел издаване на книга, която да събере нашите истории и съдби под мотото „Моят живот и ежедневие с МС“.

Read more... 03-08-2017