Проекти

Лицата на множествената склероза

Множествената склероза не е невидима. Нито хората, които я имат.

 

Множествена склероза /МС/ е хронично, често инвалидизиращо заболяване, което засяга около 2 млн. души по целия свят. Диагностицираните са предимно между 20 и 40 годишни. Болестта МС може устойчиво и неблагоприятно да засегне качеството на живота на даден човек и е свързана с високи разходи за пациентите с МС, техните семейства и обществото като цяло.Продължава ИНИЦИАТИВАТА – „Можем ли заедно да променим?“

Фондация МС общество България приканва хората с множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ), както и техните близки, да се включат в създаването на списък за утвърждаването на статут национално представена организация (НПО). Необходимо е участието на минимум 1800 души.

Read more... 03-08-2017
Отбелязване на 15 години от учредяването на Фондацията

Във връзка с отбелязване на 15 години от учредяването си, Фондацията има идеята за създаване на рубрика „Сподели с мен“ с цел издаване на книга, която да събере нашите истории и съдби под мотото „Моят живот и ежедневие с МС“.

Read more... 03-08-2017
Национална кампания "Локомат за България"

По идея на д-р Анелия Хохвартер, Фондация "МС Общество-България" и Национална пациентска организация (НПО) стартират национална кампания за закупуването на ЛОКОМАТ за България - единствения по рода си робот за цялостна (а не частична) рехабилитация на тялото

Read more... 06-12-2016
Фондация „МС ОБЩЕСТВО БЪЛГАРИЯ” - клон Благоевград набира средства за откриването на Център за работа с хора, страдащи от множествена склероза (МС).

Центърът, за който „МС ОБЩЕСТВО БЪЛГАРИЯ” - клон Благоевград набира средства ще бъде първият по рода си център за рехабилитация не само в Благоевградска област, но и в цяла България.

 

В него ще могат да поддържат здравословното си състояние не само хората, болни от МС, но и страдащите от мускулни атрофии, радикулити, плексити, следоперативни усложнения, травми от счупвания, диабет и много други заболявания.

 

Можем да се обединим в каузата и всеки един от нас да помогне с колкото може. Да го направим!­­

 

УниКредит Булбанк

BIC:  UNCRBGSF

BG49 UNCR 7000 1522 2786 79

Read more... 13-05-2016